chrome firefox opera safari iexplorer

65% українців користуються Інтернетом, щоб заходити в соцмережі

10 квітня 2014 о 13:03

За результатами дослідження компанії GFK, 65% українських користувачів назвали використання соціальних мереж головною причиною користування Інтернетом.

За даними аналітиків компанії, у кінці минулого року 50% українців старше 16 років були постійними інтернет-користувачами. Це на 6% пунктів більше, ніж до кінця 2012 року.

Найактивнішими користувачами є молоді люди. Зокрема, у віковій категорії 16—19 років 70% українців щодня заходять в мережу, тоді як у віковій категорії 50—59 років — тільки 14%. Чоловіки і жінки приблизно однаково користуються соціальними мережами та електронною поштою. Водночас завантаженням музики і фільмів більше користуються чоловіки (48% проти 39%).

Крім того, чоловіки частіше користуються переглядом телепрограм, онлайн-відео і прослуховуванням радіостанцій (34% проти 27%), а також частіше грають в комп’ютерні ігри (30% проти 16%). При цьому інформація про здоров’я цaікавить більше жінок — 32% проти 19%.

Джерело: День
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути