chrome firefox opera safari iexplorer

Прикордонники у документах ставитимуть нову позначку — про заборону в'їзду в Україну

05 травня 2014 о 20:09

На державному кордоні України запроваджується нова позначка в документах — про відмову у в'їзді.

Про це повідомляє офіційний сайт відомства.

«У зв’язку з заходами щодо забезпечення національної безпеки та з метою недопущення в’їзду на територію України радикально налаштованих осіб, які прямують через державний кордон та можуть брати участь в акціях антиукраїнської спрямованості, Держприкордонслужба вводить нову відмітку», — йдеться в повідомленні.

За ініціативи прикордонного відомства, до вже встановлених форм відміток, що проставляються в документах, додається відмітка «Відмовлено у в’їзді в Україну».

Вона проставлятиметься в паспортних або інших документах іноземців чи осіб без громадянства, яким за обґрунтованим рішенням уповноваженої особи органу охорони державного кордону було відмовлено в перетинанні державного кордону на в’їзд в Україну в порядку, передбаченому чинним законодавством.

Нововведення дозволить швидше виявляти осіб, яким було відмовлено в перетині державного кордону, під час їх повторних спроб в’їхати в Україну.

При цьому рішення щодо встановлення законних підстав для перетинання державного кордону прийматиметься з урахуванням обставин попереднього непропуску на територію нашої держави.

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути