chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки порцій овочів і фруктів треба з'їдати в день

27 травня 2014 о 17:25
unian

П'ять порцій овочів і фруктів треба з'їдати в день, щоб наситити організм усім необхідним

Це — програма-мінімум, пише edinstvennaya.ua.

Однією порцією для кожного вважається обсяг фруктів і овочів, який поміщається в його жмені.

В середньому це: один великий помідор, кілька ягід полуниці, 2-3 суцвіття брокколі, піала овочевого салату, середня морква, склянка 100-відсоткового соку з м'якоттю, 3 столові ложки з верхом зерен кукурудзи або горошку.

П'ять порцій овочів і фруктів для дорослої людини — це приблизно близько 400 грамів.

У свою чергу, фахівці Університетського коледжу Лондона закликають змінити офіційні рекомендації ВООЗ щодо правильного харчування. На їхню думку, в день потрібно з'їдати 10 порцій фруктів і овочів.

19 січня

Інші дати
Хрещення Господнє (Водохреща)
Там, на річці на Йордані Там Господь Христос хрестився, З рук Хрестителя Івана У святій водичці вмився" (Ярослав Вільшанко)
Розгорнути
Народився Гордій Левченко
(1897, с. Дубрівка Житомирської обл. - 1981) - військово-морський діяч, адмірал, головнокомандувач Балтійського флоту. У 1939-1942 роках - заступник наркома ВМФ СРСР. Під час Другої світової війни керував обороною Криму.
Розгорнути
Народився Тимофій Левчук
(1912, с. Бистрівка Житомирської обл. - 1998) - українського кінорежисера, народного артиста. Фільми: "Іван Франко", "Калиновий гай", "Два роки над прірвою", "Помилка Оноре де Бальзака", "Родина Коцюбинських" та ін.
Розгорнути
Народилася Марія Тим'як
(1889, м. Косів Івано-Франківської обл. - 1970) - народний майстер мистецької кераміки. Створювала оригінальний побутовий посуд (миски, глечики), вазочки і фігурки, оздоблюючи їх геометричним орнаментом. Вироби зберігаються у музеях Києва і Львова.
Розгорнути