chrome firefox opera safari iexplorer

Для українських матусь створили зручний мобільний додаток-календар здоров'я дитини

12 червня 2014 о 17:15

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні розробили корисний та легкий у використанні додаток для батьків – «Календар здоров'я дитини». 

Щоб дізнатися про всі необхідні щеплення та медогляди, мамі достатньо просто ввести дату народження своєї дитини. Додаток доступний на сторінці ЮНІСЕФ в Україні у ВКонтакті або Facebook. В день необхідної вакцинації чи медогляду та за три дні до вказаної дати додаток надсилає користувачу нагадування на електронну пошту та у соціальну мережу ВКонтакті або Facebook. Крім того, у додатку доступні «Поради педіатра» та посилання на корисні ресурси, де можна знайти максимум достовірної інформації від лікарів і експертів. Медичні поради та інформація щодо щеплень та медоглядів були розроблені спільно з медичним експертом та відповідають українським і міжнародним рекомендаціям щодо здоров'я дитини. 

Окрім можливості визначити точні дати щеплень для своєї дитини, мама може створити нагадування про будь-яку важливу для неї і малюка подію. Інформацію про додаток можна поширити в мережі і запросити до нього інших мам, які є серед друзів. Також, маючи декілька дітей, дату народження можна змінювати і бачити графік для іншої дитини. 

«Основною метою роботи ЮНІСЕФ є турбота про дітей. Вакцинація є найбільш дієвим захистом здоров'я будь-якої дитини. На жаль, в Україні багато мам не довіряють вакцинації та спираються на чутки чи перебільшення. Ми закликаємо мам у першу чергу прислухатися до лікарів та слідкувати за календарем вакцинації та медоглядів, щоб їх малюк завжди був здоровий», — коментує керівник Інформаційного відділу ЮНІСЕФ в Україні Вероніка Ващенко.

Джерело: ТСН
Розділи: Здоровий спосіб життя

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути