chrome firefox opera safari iexplorer

Українська академія потрапила до книги рекордів Гіннеса

17 липня 2014 о 10:02

Національний університет «Острозька академія» отримав офіційний лист від адміністрації Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує здобуття номінації «Найдовший марафон читання».

Про це повідомив Відділ зв’язків з громадськістю НаУОА.

Нагадаємо, що починаючи із 27 лютого, студенти та викладачі безперервно читали вірші Тараса Шевченка. Цей унікальний захід був приурочений до 200-річчя з Дня народження Великого Кобзаря та жертвам протистоянь в Україні. Відтак за 456 годин, зафіксованих на хронометрі, близько трьох тисяч учасників перечитали «Кобзар» 45 разів, а це – 11 250 творів. Також на вимогу Книги рекордів Гіннеса у залі проведення акції цілодобово вівся відеозапис з онлайн-трансляцією на офіційному сайті Острозької академії, працювали фотографи. Пряма трансляція марафону читання творів Тараса Шевченка зазнала 18 хакерських атак. Спостерігали за перебігом дійства 228 свідків, а координували акцію 114 стюардів. За період марафону учасники випили 1200 літрів кави та чаю і 1000 літрів води.

За словами фахівця відділу міжнародного співробітництва Острозької академії Сергія Галецького, після проведення акції потрібно було усе оформити документально, а це фото-, відеоматеріали на жорстких дисках і 15 кілограмів друкованого тексту українською і англійською мовами. Перевірка документів адміністрацією Книги рекордів Гіннеса зайняла близько трьох місяців. До речі, враховуючи теперішню ситуацію в Україні, жорсткі диски перевіряли навіть британські спецслужби. Утім, попри усе, Острозькій академії вдалося стати першим вищим навчальним закладом України, який увійшов у Книгу рекордів Гіннеса.

«Ми сказали: «Ми це зможемо!». І ми це зробили! Це наше спільне досягнення, яке вкотре довело, що ми можемо пишатися нашими креативними, згуртованими і дружними студентами. Уперше нашого Кобзаря вшанували на світовому рівні. У контексті подій сьогодення його творчість особливо актуальна, адже далекоглядність і пророчі слова Шевченка просто вражають», – ділиться враженнями ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

Джерело: Страйк
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути