chrome firefox opera safari iexplorer

Острозька академія – вдруге в Книзі рекордів України

01 жовтня 2013 о 17:06

Національний університет «Острозька академія» вже вдруге потрапив до Книги рекордів України. У рамках святкування Дня університету студенти, викладачі та гості свята організували «Поетичний марафон на основі творчості Тараса Шевченка» – 2 100 учасників акції одночасно читали вірші великого Кобзаря. Представник Національного проекту «Книга рекордів України» у Рівненській області Олександр Шустерук зафіксував рекорд України у категорії «Масові заходи» і вручив диплом, що підтверджує досягнення і є свідченням загального визнання.

«Острог – місто рекордів. Пам’ятаєте, як нещодавно ви вшановували українську пісню і її історію? Сьогодні ж ваша креативність і ваш патріотизм знайшли своє відображення в іншому проекті», – зауважив Олександр Шустерук.

Варто зазначити, що ця масштабна акція приурочена до 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Студенти усіх факультетів Острозької академії продовжили поетичний марафон символічним танцювальним номером, під час якого виклали на академічному стадіоні «живий» портрет українського генія.

«Щороку наші студенти проводять заходи всеукраїнського рівня. А сьогоднішню акцію можна взагалі вважати міжнародною, адже у ній взяли участь представники молодіжної обмінної програми «Канада.Світ.Молодь», які приїхали з різних куточків американського континенту, – говорить ректор Острозької академії Ігор Пасічник. – Я сподіваюся, що наш поетичний марафон започаткує своєрідну хвилю таких масових читань творів Шевченка в усій Україні».

Ігор Пасічник також поділився планами Острозької академії на майбутнє: наступного року – в Книгу рекордів Гіннеса.

Джерело: День
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути