chrome firefox opera safari iexplorer

7 хитрощів, як зробити свою їжу кориснішою

07 серпня 2014 о 10:20
foka.com.ua

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню – досить лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

eda-dlya-immuniteta_pro-belok3

Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40% вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60% – з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Depositphotos_8758650_m

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині – так-так, від кетчупу і майонезу в тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

19 січня

Інші дати
Хрещення Господнє (Водохреща)
Там, на річці на Йордані Там Господь Христос хрестився, З рук Хрестителя Івана У святій водичці вмився" (Ярослав Вільшанко)
Розгорнути
Народився Гордій Левченко
(1897, с. Дубрівка Житомирської обл. - 1981) - військово-морський діяч, адмірал, головнокомандувач Балтійського флоту. У 1939-1942 роках - заступник наркома ВМФ СРСР. Під час Другої світової війни керував обороною Криму.
Розгорнути
Народився Тимофій Левчук
(1912, с. Бистрівка Житомирської обл. - 1998) - українського кінорежисера, народного артиста. Фільми: "Іван Франко", "Калиновий гай", "Два роки над прірвою", "Помилка Оноре де Бальзака", "Родина Коцюбинських" та ін.
Розгорнути
Народилася Марія Тим'як
(1889, м. Косів Івано-Франківської обл. - 1970) - народний майстер мистецької кераміки. Створювала оригінальний побутовий посуд (миски, глечики), вазочки і фігурки, оздоблюючи їх геометричним орнаментом. Вироби зберігаються у музеях Києва і Львова.
Розгорнути