chrome firefox opera safari iexplorer

Дзюдоїст Зантарая приніс Україні першу медаль Чемпіонату світу

26 серпня 2014 о 18:06

У Челябінську (Росія) завершилися змагання у ваговій категорії до 66 кг. в рамках чемпіонату світу з дзюдо, де бронзову медаль завоював українець Георгій Зантарая.

Про це повідомляє офіційний сайт змагань. 

В попередніх боях він по черзі виграв сутички у представників Єгипту, Венесуели і Монголії. Але у чвертьфіналі поступився майбутньому чемпіону світу японцю Масаші Эбінуме. Для виявлення переможця у цьому поєдинку знадобився додатковий час. 

У втішному турнірі Зантарая спочатку переміг Рішода Собірова з Узбекистану, у якого виграв вперше в кар'єрі. У сутичці за третє місце представник збірної України виявився сильнішим за другого японця Такаічі Кенго. 

Таким чином, Зантарая виграв вже п'яту медаль чемпіонату світу. Він є чемпіоном 2009 року, віце-чемпіоном 2010 року та триразовим бронзовим призером турніру (2011, 2013, 2014). 

На ЧС-2014 це перша медаль збірної України. 

Чемпіонаті світу з дзюдо триватиме в Челябінську до 31 серпня.

Джерело: УНІАН
Розділи: Спорт в Україні

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути