chrome firefox opera safari iexplorer

Ситуація на українсько-російському кордоні

29 серпня 2014 о 15:11

Обстановка на українсько-російському кордоні залишається вкрай складною та напруженою.

Під прикриттям ЗС РФ терористи укріплюють свої позиції в районі населеного пункту Новоазовськ. Так, поблизу пункту пропуску «Новоазовськ» бойовиками облаштовано блокпост біля якого сконцентровано біля 50 одиниць військової техніки.

О 15.40 28 серпня в районі населеного пункту Патріотичне (Донецька область) відбувся бій між мобільним підрозділом Держприкордонслужби та загоном терористів з білими пов'язками на обох рукавах. Під натиском прикордонників противник відступи в бік Новоазовська. Через годину після цього бою розлючений ворог розпочав обстріл з РСЗВ «Град» районів населених пунктів Безіменне – Самсонове, який тривав майже 50 хвилин.

На напрямку н.п. Анікін (РФ) – н.п. Провалля (Укр.) в районі «Грушовського пруда» з території РФ в сторону населеного пункту Краснодон прослідувало 5 а/м «Камаз» з озброєними найманцями.

О 20.15 28 серпня на території РФ біля державного кордону на напрямку н.п. Деркул (РФ) – н.п. Красна Талівка (Україна) відбулися демонстративно-провокаційні дії ЗС Російської Федерації. 2 танки та 9 БТР на великої швидкості почали рух в бік України, але за декілька метрів від лінії державного кордону зупинились та поїхали вздовж кордону. Існує висока вірогідність того, що вони спробують здійснити незаконне вторгнення в Україну на іншій ділянці кордону.

За оперативною інформацією на залізничній станції в м. Калуга (РФ) перебуває ешелон з 60 платформ, завантажених РСЗО «Град», гаубицями, зенітними установками, КАМаЗ кунг.

Підрозділи Держприкордонслужби разом із Національною гвардією вжили додаткових заходів з охорони та оборони Маріуполя та узбережжя Азовського моря. Прикордонники отримали ПТУРи «Фагот» для ефективного знищення бронетехніки противника. Також прикордонні підрозділи розпочало заходи з охорони і оборони кордону по другому рубежу на напрямку Новоазовськ – Амвросіївка.

Звертаємо увагу громадян, що через ведення бойових дій в прикордонних районах Донецької та Луганської областей, високу загрозу життю людей, руйнування інфраструктури пунктів пропуску та неможливість здійснення прикордонно-митних перевірок з 30 офіційних пунктів пропуску (пунктів контролю) в 22 контрольні процедури та оформлення не здійснюються.

Розділи: Суспільство

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути