chrome firefox opera safari iexplorer

75% українців готові прийти на виборчі дільниці 26 жовтня – дослідження

22 жовтня 2014 о 12:06

Близько 76,5% опитаних громадян готові взяти участь у позачергових виборах до Верховної Ради України. Про це свідчить соціологічне опитування, проведене Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України, передає УНН.

Традиційно виборці є активнішими на Заході та в Центрі України. Кількість бажаючих прийти на виборчі дільниці і проголосувати перевищує 83%. Тоді як на Сході (66%) та Півдні (70%).

Як показують результати соціологічного опитування, активність виборців істотно залежить від віку: чим вони старші, тим більше схильні голосувати.

Опитування проводилося методом інтерв’ювання з 9-13 жовтня 2014 року за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше... Опитано 2000 респондентів у 152 населених пунктах (з яких 71 – міські, 81 – сільські) усіх регіонів України за винятком АР Крим та територій, не контрольованих українською владою. Похибка вибірки становить 3,2%.

Більш детально з результатами опитування можна ознайомитися на сайті ІСПП в розділі «Електронна бібліотека»  -«Інформаційні бюлетені».

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Громадська думка

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути