chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

09 жовтня 2014 о 10:06

Сьогодні у всіх навчальних закладах України розпочнеться V Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

 У конкурсі можуть взяти участь учні 5-11 класів, учні професійно-технічних навчальних закладів, студенти і курсанти вищих навчальних закладів України, повідомили у прес-службі КМДА.

Конкурс буде проведений в чотири етапи (з жовтня до березня), а для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів і курсантів вищих навчальних закладів – в три етапи (з листопада до березня). Дати проведення кожного етапу, крім фінального, будуть визначені місцевими управліннями освіти.

Переможці конкурсу за результатами кожного його етапу, крім фінального, визначаються у кількості 30% від загальної кількості учасників відповідного етапу змагань.

Творчі роботи учасників конкурсу можуть передбачати теми, що пов’язані з культурою, мораллю, духовними цінностями українського народу, які сприяють об’єднанню, формують почуття патріотизму.

Організаційні комітети та журі конкурсу мають розробити критерії оцінювання творчих робіт, що враховуватимуть специфіку, складність, обсяг творчої роботи, володіння художнім словом та мовно-літературну підготовленість конкурсантів.

Джерело: 24tv.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути