chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні виповнюється 155 років з дня народження А.Чехова

29 січня 2015 о 17:08

 

А.П. Чехов народився в Катеринославі Таганрозької губернії Російської імперії.
Твори А.Чехова перекладені на понад сто мов. Йогоп'єси, особливо «Чайка», «Три сестри» і «Вишневий сад», протягом понад 100 років ставляться в багатьох театрах світу.

«Коли я знімав «Дядю Ваню», в 33 роки, у мене було одне уявлення про життя, про героїв, про людей, про самого себе і т.д. З тих пір минуло вже більше 40 років. Моє ставлення до Чехова змінилося. Глибина Чехова в тому, що він любив людей такими, які вони є, а не такими, якими вони повинні бути», — написав у своєму Facebook відомий російський кінорежисер Андрій Кончаловський.

Джерело: ua.golos.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути