chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні презентують книгу «Мистецтво українських шістдесятників»

07 березня 2015 о 17:10

У квітні на полицях книжкових крамниць з'явиться книга «Мистецтво українських шістдесятників», присвячена періоду українського неофіційного мистецтва радянських часів.

Упорядники книги — мистецтвознавці Ольга Балашова та Лізавета Герман. Робота над виданням тривала два роки і за цей час в упорядкуванні матеріалів взяли участь понад 70 експертів – мистецтвознавців, дослідників, колекціонерів, художників, їхніх рідних та близьких, повідомляють упорядники.

8e1af4d-01

Книга включатиме 15 розділів про чільних авторів 1960-х рр, огляд тенденцій того періоду та аналіз їхніх історичних передумов, а також репродукції понад 300 творів живопису, графіки, скульптури і монументального мистецтва, чимало з яких будуть опубліковані вперше.

Презентація видання відбудеться в рамках фестивалю «Книжковий арсенал» 22-26 квітня 2015 року.

Джерело: life.pravda.com.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути