chrome firefox opera safari iexplorer

Літо на долоні: 5 фестивалів

31 липня 2015 о 11:47

Пропонуємо вам добірку фестивалів, які найближчим часом відбудуться на Західній Україні. У прогамі — музичні виступи, літератур

Що: Бандерштат

Де: Луцьк

Коли: 31 липня – 2 серпня

Ціна: 250 грн.

Патріотичний фестиваль, який пропагує здорові цінності та щороку вдосконалює свою програму. Цього року організатори додали до дійства нічні кінопокази. Окрім традиційних музичної, спортивної та літературної складових, ви маєте нагоду зустрітися зі справжніми воїнами УПА та долучитися до бесід із політиками, культурними та громадськими діячами. Цього року готуйте питання Олесю Саніну, Вірі Савченко, Василю Шкляру, Левкові Лук’яненку. На музичній сцені запалюватимуть Brutto, Onuka, Тартак, O.Torvald.

 

Що: Ту – Стань!

Де: Урич, Львівська область

Коли: 31 липня – 2 серпня

Ціна: дводенний квиток – 150 гривень, одноденний – 100

Фестиваль – це три дні, на яких можна долучитися до української середньовічної культури в усіх її пристрастях. Якщо ваша душа тяжіє до історії, то тут ви можете споглянути реконструкцію історичних подій, послухати величних музик, відвідати низку майстер-класів і лекцій та навіть оволодіти гармонією на духовній території. Місце проведення фестивалю – місто-фортеця Тустань, яке припаде до душі не тільки тим, хто в підвалі майструє машину часу, а й тим, кого надихають скелясті пейзажі.

 

Що: Woodstock Ukraine

Де: Замок Свірж, Львівська область

Коли: 7-9 серпня

Ціна: вхід вільний, не забудьте зареєструватися на сайті

Аналог одного з найбільших та найпопулярніших у світі фестивалів, який розглядає любов, мир та взаємодопомогу як рушійні сили суспільства. Три дні блаженського настрою та якісної музики від Akute, Bahroma, Дай Дорогу, Atmasfera, Epolets та інших. Фестиваль підійде тим, кому подобається легке середовище приязності та щедро розділеного на всіх тепла. Непогано підібраний музичний супровід гармонійно доповнює таку атмосферу.

 

Що: «ЗахідFest»

Де: Родатичі, Львівська обасть

Коли: 14-16 серпня

Ціна: триденний квиток ‒ 870 гривень, одноденний – 450

Культовий фестиваль літа, який у різні роки свого існування приймав Noise MC, The Retuses, Ляпіса Трубецкого, Братів Гадюкіних, Сергія Жадана, Театр Гармидер та ще понад сотню вітчизняних і зарубіжних артистів. Цього року організатори фесту обіцяють німців  Oomph!, американців Everlast, шведів  Dead By April. Перечислені гурти – крапля в морі, порівняно з тим, яким враженнєвим та насиченим видається фестиваль уже з самих анонсів. Чотири сцени з  міксом жанрів на різний смак та міць зубів, велика територія та три дні – усе для того, щоб фестиваль зробив ваше літо.

 

Що: Республіка

Де: Кам’янець-Подільський, Хмельницька область

Коли: 4-6 вересня

Ціна: 300 гривень

Міжнародний мистецький фестиваль музики та стріт-арту, який позиціонується як антикомерційний, тому всі отримані кошти спрямовуються на перетворення занедбаних будівель та стін у арт-об’єкти. Місце проведення – візитівка фестивалю. Старий замок має історичне значення, а саме місто, як зазначається на сайті фестивалю, потішить стріт-артом на своїх стінах. Кілька сцен фестивалю цього року підриватимуть Бумбокс, Onuka, Один в каное, Farinhate та інші. Для поціновувачів гратиме Симфонічний оркестр Хмельницької філармонії.

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути