chrome firefox opera safari iexplorer

Міністерство оборони України заснувало власну літературну премію

09 липня 2015 о 13:00

Міністерство оборони заснувало щорічну премію імені Богдана Хмельницького у розмірі ₴10 тис. за найкраще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва, а також у публіцистиці та журналістиці. Про це повідомляє сайт Міноборони.

«У Міністерстві оборони України засновано премію імені Богдана Хмельницького за найкраще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва. Згідно з положенням, премію присуджуватимуть щороку за твори літератури і мистецтва, публіцистики і журналістики, які спрямовані на підвищення престижу ЗСУ, пропаганду військової служби, формування у військовослужбовців та молоді національної самосвідомості, почуття патріотизму і вірності військовим традиціям українського народу», — йдеться у повідомленні.

Дві премії у розмірі ₴10 тис. грн кожна будуть присуджувати на конкурсних засадах до дня ЗСУ 6 грудня.

Висувати кандидатів на отримання премії зможуть національні творчі спілки України, спілки та асоціації, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути