chrome firefox opera safari iexplorer

Відсьогодні — чергове підвищення тарифів. За що платитимемо більше?

01 вересня 2015 о 10:26

Відсьогодні, 1 вересня, на українців очікує другий етап підвищення тарифів на електроенергію – у середньому ціни виростуть на 23%, у порівнянні з попереднім тарифом.

Про це йдеться у постанові Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26 лютого 2014 року «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню». Відповідно до постанови, з 1 вересня ціни у середньому підвищаться до 62,8 коп. за кВт-год., що на 23% більше порівняно із чинним тарифом.

Зокрема, для населення, яке споживає до 100 кВт-год (150 кВт-год для сільської місцевості), у тому числі, яке проживає у будинках, обладнаних кухонними електроплитами, тариф виросте на 25% і становитиме 45,6 коп. за кВт-год. Тариф для населення, яке споживає від 100 до 600 кВт-год. електроенергії на місяць, збільшиться на 25% і становитиме 78,9 коп. за кВт-год. На 5% виросте тариф для населення, яке споживає понад 600 кВт-год. електроенергії на місяць. Відповідно до постанови НКРЕКП, ця категорія споживачів з 1 вересня платитиме 147,9 коп. за кВт-год.

Тариф для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання електроенергії зросте на 25% і становитиме 45,6 коп за кВт-год. З такою ж ціною оплачуватимуть електропостачання мешканці гуртожитків, які підпадають під визначення «населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку».

Тариф для населення, яке розраховується з енергопостачальною організацією за загальним розрахунковим засобом обліку та об'єднане шляхом створення юридичної особи (ОСББ), окрім гуртожитків, з 1 вересня становитиме 78,9 коп. за кВт-год., що на 25% вище у порівнянні з нинішніми цінами. За такими ж тарифами платитимуть за електроенергію релігійні організації, дитячі центри «Артек» і «Молода гвардія» та міський електричний транспорт.

Відповідно до постанови НКРЕКП, такі тарифи діятимуть у період з 1 вересня 2015 року по 1 березня 2016 року, після чого ціни піднімуть знову – у середньому до 77,3 коп. за кВт-год, або на 23% порівняно із вересневим тарифом.

Нагадаємо, перший етап підвищення тарифів припав на квітень 2015 року – тоді ціни зросли в середньому до 51,2 коп. за кВт-год., або на 45,2%. Загалом тарифи на електроенергію підвищуватимуть у п'ять етапів, останнє зростання заплановане на 1 березня 2017 року, коли середня ціна становитиме 122,77 коп. за кВт-год.

 

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

11 травня

Інші дати
11 травня відзначають:
  • Всесвітній день мігруючих птахів.
  • Міжнародний день астрономії.
Розгорнути
Народився Володимир Огієвський
(1890, с. Крапивна, Росія - 1979) - український вчений в галузі радіотехніки. Під його керівництвом створено першу в Україні радіомовну станцію.
Розгорнути
Народився Григорій Гельфандбейн
(1908, м. Херсон - 1993) – український літературний критик, публіцист, дослідник української літератури та театру. Автор книги "Молода поезія", біографічних нарисів про українських артистів "Д. І. Антонович", "І. О. Мар’яненко".
Ну що б, здавалося, слова... Слова та голос — більш нічого. А серце б’ється — ожива, Як їх почує!.. Знать, од Бога І голос той, і ті слова Ідуть меж люди! . . . . . . . . (Тарас Шевченко)
Розгорнути