chrome firefox opera safari iexplorer

Українець знімає фільм про подорож до центру землі

15 лютого 2016 о 08:00

Нещодавно вийшов тизер до майбутнього фільму «Пілігрими» режисера і актора театру «Дах»Семена Мозгового.

«Пілігрими» – це режисерський дебют Семена Мозгового, який він присвячує своєму дідусеві. За словами самого режисера, у роботі над фільмом він вдається до багатьох експериментів.

Стрічка розповідає про пригоди двох пілігримів, які мандрують на Північний полюс, до центру Землі в пошуках самих себе. У ній порушуються філософські теми життєвого шляху людини та слабкості людської істоти.

Зйомки стрічки почалися у 2013 році. Вони проходили в Києві, Харкові, Одесі та в Калузькій області, Росія. Наразі завершено п’яту частину знімального процесу. Однак поки роботу над картиною призупинили через брак коштів.

«Зараз на всю знімальну групу чекає перезавантаження. Дуже важливо, щоб команда була на одній хвилі, тому що режисерський метод в цій картині потребує дещо незвичайного підходу до процесу», – розповідає Семен Мозговий.

Фільм складатиметься з п’яти глав, до кожної з яких режисер хоче залучати різних операторів.

Головні ролі виконають двоє людей на ім’я Семен Мозговий: сам режисер і його молодший двоюрідний дядько. Також у фільмі зіграють Микита Скоморохов, Володимир Романко, Валентин Дзин, Яніс Хінне, Іванна Яшева, Соломія Мельник та інші. Креативним продюсером проекту виступив Юрій Кузін.

Прем’єра «Пілігримів» запланована на 2018 рік. Передбачається, що стрічка братиме участь у різних кінофестивалях.

Наразі Семен Мозговий працює над документальним фільмом «Історія Зимового саду», зйомки якого завершаться у квітні.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути