chrome firefox opera safari iexplorer

Українським господиням на замітку — сезонні супи

08 квітня 2016 о 12:00
andychef.ru

Весною організм людини найбільше відчуває нестачу вітамінів та мікроелементів. Свіжих овочів і фруктів ще обмаль, але можна наситити організм зеленню. Аби зелень легше засвоювалась, з неї готують супи.

1. Суп із редькою

Для супу відварити 6 картоплин в шкірці, почистити і нарізати кубиком. До картоплі натерти 200 грамів редьки, додати 3-4 ложки сметани і 0,5 літра хлібного квасу.

2. Суп із щавелю

Відварити 700 грамів телятини протягом 2 годин, бульйон процідити через марлю, складену в 2 шари. До бульйону додати 4 картоплини, чверть склянки рису і проварити 10 хвилин. Потерту моркву і дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Засмажку додати до супу. За 5 хвилин до кінця приготування, додати 400 грамів нарізаного щавелю. Подавати суп зі сметаною та половинками варених яєць.

3. Кабачковий суп-пюре

Нарізати кубиками 3 молодих кабачка і обсмажити в олії та викласти в каструлю. Сюди додати 3 порізаних картоплі і проварити 30 хвилин. Овочі збити блендером. Додати 50 грамів грецьких горіхів і склянку теплих вершків. Прикрасити суп шматочками підсмажених шампіньйонів.

25 вересня

Інші дати
Народився Ігор Герета
(1938, с. Скоморохи Тернопільської обл. - 2002), український мистецтвознавець, археолог.
Розгорнути
Народився Анатолій Солов’яненко
(1932 - 1999) – всесвітньо відомий український співак, громадський діяч. Герой України (посмертно). У репертуарі А.Солов’яненка 17 оперних партій, безліч арій, романсів, народних пісень.
«Чорнії брови, карії очі, Темні як нічка, ясні як день, Карії очі - чарі дівочі! Де ви навчились зводить людей.» («Чорнії брови, карії очі» , слова: К.Дмитрашко).
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі