chrome firefox opera safari iexplorer

Українським господиням на замітку — сезонні супи

08 квітня 2016 о 12:00

Весною організм людини найбільше відчуває нестачу вітамінів та мікроелементів. Свіжих овочів і фруктів ще обмаль, але можна наситити організм зеленню. Аби зелень легше засвоювалась, з неї готують супи.

1. Суп із редькою

Для супу відварити 6 картоплин в шкірці, почистити і нарізати кубиком. До картоплі натерти 200 грамів редьки, додати 3-4 ложки сметани і 0,5 літра хлібного квасу.

2. Суп із щавелю

Відварити 700 грамів телятини протягом 2 годин, бульйон процідити через марлю, складену в 2 шари. До бульйону додати 4 картоплини, чверть склянки рису і проварити 10 хвилин. Потерту моркву і дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Засмажку додати до супу. За 5 хвилин до кінця приготування, додати 400 грамів нарізаного щавелю. Подавати суп зі сметаною та половинками варених яєць.

3. Кабачковий суп-пюре

Нарізати кубиками 3 молодих кабачка і обсмажити в олії та викласти в каструлю. Сюди додати 3 порізаних картоплі і проварити 30 хвилин. Овочі збити блендером. Додати 50 грамів грецьких горіхів і склянку теплих вершків. Прикрасити суп шматочками підсмажених шампіньйонів.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути