chrome firefox opera safari iexplorer

Українським господиням на замітку — сезонні супи

08 квітня 2016 о 12:00

Весною організм людини найбільше відчуває нестачу вітамінів та мікроелементів. Свіжих овочів і фруктів ще обмаль, але можна наситити організм зеленню. Аби зелень легше засвоювалась, з неї готують супи.

1. Суп із редькою

Для супу відварити 6 картоплин в шкірці, почистити і нарізати кубиком. До картоплі натерти 200 грамів редьки, додати 3-4 ложки сметани і 0,5 літра хлібного квасу.

2. Суп із щавелю

Відварити 700 грамів телятини протягом 2 годин, бульйон процідити через марлю, складену в 2 шари. До бульйону додати 4 картоплини, чверть склянки рису і проварити 10 хвилин. Потерту моркву і дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії. Засмажку додати до супу. За 5 хвилин до кінця приготування, додати 400 грамів нарізаного щавелю. Подавати суп зі сметаною та половинками варених яєць.

3. Кабачковий суп-пюре

Нарізати кубиками 3 молодих кабачка і обсмажити в олії та викласти в каструлю. Сюди додати 3 порізаних картоплі і проварити 30 хвилин. Овочі збити блендером. Додати 50 грамів грецьких горіхів і склянку теплих вершків. Прикрасити суп шматочками підсмажених шампіньйонів.

18 липня

Інші дати
Міжнародний день Нельсона Мандели
Цей День - день його народження в далекому 1918-му році. Він прожив 95 років, 67 з яких присвятив справі миру і гуманізму. 
Розгорнути
Народився Юрій Іллєнко
(1936, м.Черкаси – 2010), український кінорежисер («Криниця для спраглих», «Вечір напередодні Івана Купала», «Білий птах з чорною ознакою»), кінооператор («Тіні забутих предків»), сценарист («Мріяти і жити», «Лісова пісня»).  
«Якщо є бажання, є безмежна любов до своєї Батьківщини і власної Нації, є сила волі щось чинити корисного для Матері-вітчизни, то і одна людина, зціпивши зуби, буде перти плуга на ниві національного відродження, відродження національної самосвідомості". (Павло Загребельний)
Розгорнути