chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві встановлять пам'ятник на могилі Богдана Ступки

23 серпня 2016 о 15:22

26 серпня в 12:00 на Байковому кладовищі відбудеться відкриття пам'ятника акторові театру і кіно, лауреату Шевченківської премії Богдану Ступці.

Крім того, в Міжнародному аеропорту Бориспіль також буде відкрита виставка «Я — Богдан», присвячена великому акторові. Заходи приурочені до 75-річчя Ступки, пише DT.UA. 

Відкриття виставки заплановано на 16:00. Вона стане унікальним прецедентом, оскільки вперше в аеропорту з'явиться образ легендарного Ступки. В основі виставки – 100 фото з сімейного архіву актора і графічні роботи Сергія Якутовича. Кожен стенд буде супроводжуватися цитатами критиків або висловлюваннями самого Ступки українською та англійською мовами.

Виставка є елементом і концепцією майбутньої книги «Ступка», яка буде представлена на Львівському форумі видавців 15 вересня.

Богдан Ступка помер 22 липня 2012 року в Києві на 71-му році життя. Він народився 27 серпня 1941 року в селищі Куликів (Львівська область). З 1999 по 2001 роки Ступка був міністром культури України. Актор 10 років керував столичним академічним театром ім. І.Франка.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути