chrome firefox opera safari iexplorer

Нацполіція розшукує 101 картину Івана Марчука

22 лютого 2017 о 11:16

Правоохоронці розслідують історію зникнення 101 полотна всесвітньовідомого митця, українського художника Івана Марчука.

Про це повідомляє 112.ua з посиланням на радника Міністра внутрішніх справ України Михайла Апостола.

«Ще влітку минулого року він (художник, — ред.) передав свої кращі полотна для чергової зарубіжної виставки в Іспанії, як це було і раніше, своєму агенту. Останній обіцяв влаштувати „мистецький переворот“ у свідомості європейців. На жаль, ані обіцяної вересневої, ані будь-якої іншої виставки видатний художник з того часу так і не відкрив», — повідомляє Апостол.

За словами радника міністра, він звернувся до компетентних осіб, які, у свою чергу, зустрілися з Іваном Марчуком. Відомо, що Національною поліцією відкрито кримінальне провадження.

Також речник МВС додав, що уже з’явилися перші результати з пошуку полотен – агент вийшов на зв’язок і пообіцяв повернути «золотий фонд».

Нагадаємо, Іван Марчук — український живописець, народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Шевченка. 2007 року потрапив до рейтингу 100 геніїв сучасності, який уклала британська газета The Daily Telegraph.

Художник провів близько 130 персональних та 50 колективних виставок в Україні й за кордоном, зокрема у Польщі, Литві, Німеччині, Бельгії тощо.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути