chrome firefox opera safari iexplorer

Львів п’ять днів святкуватиме свій 761-й день народження

25 квітня 2017 о 15:23

Розпочнеться масове гуляння, що охопить чи не всі райони міста, у п’ятницю, 5 травня.

На різних локаціях Львова, в тому числі й в аеропорту, духові оркестри зустрічатимуть всіх музикою. Приїдуть музиканти з Києва та Польщі, повідомляє Zaxid.net. 

В парку «Горіховий гай» молодь з обділених сімей області розважатиметься на фестивалі «Лютин».

А вже наступного дня, на святого Юрія, патрона міста Лева, буде урочиста сесія. На ній відзначать почесних львів’ян, шляхетні родини.

Водночас містом в час святкової ходи від проспекту Шевченка до площі Ринок візьмуть участь кращі музичні, фольклорні, танцювальні колективи.

«В сукупності ми очікуємо 500-600 учасників цього фестивалю. Після святкової ходи будуть маленькі локальні виступи на площі перед пам’ятником Міцкевичу і перед пам’ятником Данилу Галицькому», ― уточнив куратор музичного фесту «Королівський Лев» Андріян Леськів.

Традиційно Король Данило передасть ключі від міста меру. В Парку культури виступатимуть незрячі з оркестром на концерті «Відчинилося життя». Цікавинки готує Театр Лесі Українки, капела «Дударик». Головний концерт ― у неділю, 7 травня, на площі Ринок від оркестру «Інсо-Львів». Подивує на Валах мистецький фестиваль «NEWWAVEEXHIBITION2017».

«Моя команда налічує більш, ніж 300 людей з 16 областей України. З листопада ми почали шукати по Україні художників, молодих митців, які пропонують нові форми мистецтва. Йде мова про візуальне мистецтво, музику, кіно, театр. Той самий запах, смак ― це також є мистецтво. Те, що ви побачите в нас, на нашому фестивалі, такого Україна ще не бачила», ― заінтригувала директор фестивалю «NEWWAVEEXHIBITION2017» Олена Роюк.

Детальна програма святкувань на сайті lviv.travel.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути