chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні стартував сезон музичних фестивалів. ПЕРЕЛІК

24 травня 2017 о 11:33

Літо — пора незабутніх вражень, яскравих емоцій та шаленого відпочинку. А ще це пора музики, котра додає наснаги до нових починань.

«Україна молода» зробила підбірку найфеєричніших фестивалів сезону-2017.

Atlas Weekend

Експоцентр України в Києві з 28 червня по 2 липня стане майданчиком для наймасштабнішого столичного фестивалю Atlas Weekend-2017.

Багато хорошої музики, арт-перфоманси, зустрічі з відомими людьми України, Європи і США — все це приготовлено для вас.

Атлас Weekend-2017, організований київським клубом «Атлас», проводиться втретє.

Цього року очікують понад 300 тис. слухачів. На головній сцені виступатимуть The Hardkiss і Джон Ньюман, ще десятки артистів теж презентують свої нові роботи в рамках фестивалю.

А упереміш з класною музикою буде ще багато видовищ, майстер-класів та виступів для дітей, величезна гастрономічна зона.

Головна мета фестивалю — дати вам почути гарну музику, і ніяких обмежень. Свято за весь час проведення не зупиниться ні на хвилинку.

Кожен день розписаний на 24 години. Хедлайнерами стануть The Prodigy.

Вони — справжні воїни рейву і ті, завдяки кому сучасна електронна музика зародилася і знайшла своїх слухачів.

До них також приєднаються круті канадські рокери Three Days Grace.

«Улюблена канадська група», «Альбом року», «Найпопулярніша рок-пісня на радіо», «Кращий рок-альбом» — крім цих, у хлопців іще багато нагород за плечима.

Тепер Three Days Grace їдуть до нас, адже для класного концерту ніколи не буває занадто пізно.

«Файне Місто»

Фестиваль «Файне Місто» — це міжнародний музичний фестиваль, який у 2017 році голосно відсвяткує своє п’ятиріччя на території тернопільського іподрому 20—23 липня.

«Файне Місто» є одним з небагатьох українських фестивалів, у якому перетинаються практично всі сучасні напрями музики. Рок, альтернатив, інді, фолк, поп-музику виконують тільки кращі музичні виконавці та запрошені іноземні артисти, складові музичної частини фестивальної програми.

На головній сцені виступлять Poets Of The Fall, «Брати Гадюкіни», «Антитіла», «Друга Ріка», а також Bloom Twins, On-The-Go, «Один в каное» та інші.

Кращі українські та зарубіжні гурти гратимуть для вас протягом 4 днів, щоб ви змогли повністю насолодитися якісною музикою.

Фестиваль «Файне Місто» традиційно пройде під гаслом «Файне Місто» — територія вільних людей», адже головна мета організаторів — побудувати місто, в якому кожен з відвідувачів хоч і на кілька днів, але зможе, залишивши щоденні проблеми, відчути енергію волі, шалений драйв життя і зробити свій відпочинок незабутнім.

«Тарас Бульба»

Фестиваль упертого духу, котрий пройде 14—16 липня, — це три доби шаленої музики та драйву.

Тут гартується український рок. Головною ідеєю фестивалю, як і раніше, залишається підтримка молодих гуртів.

Намагання забезпечити не лише можливість показати себе публіці, а й виступити поруч із тими гуртами, на які слід рівнятися, — головне, говорять «УМ» організатори фестивалю.

Локація, як і раніше, — у місті Дубно на стадіоні «Спартак».

Працюватимуть три сцени: альтернативна діятиме вдень із 12:00 до 22:00 та вночі з півночі до третьої ранку.

Виступатимуть гості у легкому та альтернативному форматі звучання: інді, фолк, кантрі, електроніка, альтернативний рок...

Літературна програма стане повноцінною складовою фестивалю цього року. Готують літературні дискусії та лекції відомих українських письменників, імена яких оголосять невдовзі. Кінопрограма — ще одне ново­введення на фестивалі.

Фільми на музичну тематику просто неба — для справжніх кіноманів, кажуть організатори.

Zaxid Fest

Головний open air-фестиваль України — фестиваль «Захід». Відбудеться 18—20 серпня 2017 року біля Львова.

Щороку ця подія стає місцем зустрічі старих друзів, центром зосередження позитивних емоцій та яскравих вражень.

Це можуть підтвердити справжні фанати, а також сотні фото й постів у мережі.

Прекрасна «Чарівна Долина», де вже кілька років поспіль проводиться фест, — це унікальна локація.

Тут і тільки тут ви знайдете найбільшу концентрацію добра, щастя й натхнення на квадратний метр.

Цей фестиваль — суцільні приємні парадокси: виступи справжніх зірок; у величезному натовпі кожен почувається, ніби вдома; на лоні природи можна насолоджуватися розвиненою інфраструктурою.

Тож не дивно, що саме «захід» давно вже став непорушним та чи не останнім форпостом для усіх ласих до драйвового відпочинку й куражу.

«Імпульс-фест»

Фестиваль «Імпульс» був заснований у Харкові ще в 2008 році. Перші чотири фестивалі відбулися в клубі «Жара» в 2008-му і 2010—2012 роках.

Хедлайнерами були харків’яни Сергій Бабкін та Sunsay.

Цьогоріч на фестивалі працюватимуть дві сцени. Головна сцена буде розташована просто неба, у парковій зоні арт-заводу.

Це просторий майданчик із зеленими насадженнями, декораціями, басейном, фудкортом і барами.

Мала сцена розташується в приміщенні, на концертному майданчику «ДвіжМаш», по сусідству з парковою зоною.

Крім музичної програми, буде багато цікавого — лекції, майстер-класи, автограф-сесії з улюбленими артистами та інші сюрпризи.

«Республіка-2017»

Із 1 по 3 вересня у Кам’янці-Подільському пройде сьомий фестиваль сучасного вуличного мистецтва Respublica-2017.

Наймасштабніший стріт-арт опен-ейр знову збере тисячі своїх друзів на території Старої Фортеці.

Імена перших учасників з числа музичних колективів уже оголошені. Це Hardkiss, Dakh Daughters, Aghiazma, Трубецкие, Вів’єн Морт і інші.

На щорічному фестивалі збираються найяскравіші творчі особистості не тільки з України. Учасники з різних країн продемонструють свої таланти в таких видах мистецтва, як графіті, відеозйомка, танець.

Ну і, звичайно, музика, куди ж без неї. Високою метою заходу є привернення до творчості якомога більшого числа людей.

Respublica-2017 — фестиваль некомерційний.

Його головною особливістю є той факт, що Кам’янець-Подільський перше і єдине з українських міст, що представляють нашу країну на Google Street Art Project.

Захоплюючі мистецькі акції, цікаві співрозмовники і море позитиву — «Республіка-2017».

«Бандерштат-2017»

Безалкогольний формат, якісний сімейний відпочинок, справжня українська культура і чудова музика — «Бандерштат-2017», котрий пройде у Луцьку 4-6 серпня.

Запальні «Воплі Відоплясова», магічно-ніжні Вів’єн Морт, гурт «Бумбокс» та австрійський колектив All Faces Down уже підтвердили свою участь у фестивалі «Бандерштат-2017». Повний список хедлайнерів поки що не відомий, але ми знаємо, що цього року фестиваль буде цікавим та як ніколи грандіозним.

Важка, тиха та головна сцена, безліч додаткових локацій для майстрів, музикантів та кращих літераторів — усе це готується до зустрічі з вами.

Цього року планується ще більше місця та можливостей для відпочинку, причому не тільки для дорослих, а й для дітей.

Сюди варто прийти, аби послухати класну музику, насолодитись усіма культурними та кулінарними подіями, які відбуваються паралельно з виступами музичних гуртів.

Чи хоча б тому, що це цікаво, весело і нестандартно! Перша частина квитків уже продана вся, що говорить про дійсно високий рівень заходу.

Alfa Jazz Fast Lviv

Міжнародний джазовий фестиваль, який щороку проходить у форматі open-air у Львові. Концерти за участі понад ста музикантів на трьох сценах, понад 40 000 глядачів — це історія Alfa Jazz Fest попередніх років. Перший фестиваль успішно пройшов у 2011 році.

Першим хедлайнером цьогорічного фестивалю анонсований Big Phat Band Гордона Гудвіна.

Оркестр із 20 людей поєднає у своїй музиці свінг 30-40-х років і сучасні стилі, фанк та джаз-ф’южн. У Гордона Гудвіна Big — дві премії Греммі за краще аранжування і кращий альбом, великий джазовий ансамбль.

Одним з найбільш очікуваних концертів у рамках Alfa Jazz Fest 2017 стане виступ легендарної групи «Чик Корея Elektric».

З’явиться справжнім зоряним квінтетом: 22-разовий володар премії Греммі Чик Коріа на фортепіано та клавішних, Дейв Векл на барабанах, Джон Патітуччі на бас-гітарі, Ерік Марієнтал на саксофоні та Гамбале Френк на гітарі.

Ще одним хедлайнером стане відомий американський гурт Yellowjackets — знаменитий ф’южн-квартет, неодноразовий номінант і переможець премії Греммі.

24 червня на сцені ім. Едді Рознера гратимуть Рассел Ферранте (клавішні), Боб Мінтзер (саксофон), Дейн Олдерсон (бас) і Вільям Кеннеді (барабани).

Koktebel Jazz Festival

Теплий і нескінченно музичний «Коктебель Джаз Фестиваль» уп’ятнадцяте збирає друзів з 24 по 27 серпня в Чорноморську (неподалік Одеси).

«Коктебель Джаз», не зміню­ючи своїх традицій, готує для вас найяскравіше музичне свято року.

Просто зараз ведеться активний прийом заявок від потенційних учасників фесту.

Організатори впевнені — авторитетна команда складе крутий лайн-ап, який задовольнить смаки всіх гостей події.

Організатори завжди намагаються залучити якомога більше яскравих імен, тому варто чекати на приємні сюрпризи.

Фестиваль просто неба вже багато років об’єднує шанувальників вільної альтернативної сцени, джазу і душевного літнього відпочинку «Коктебель Джаз».

Це найромантичніший спосіб провести час разом із коханою людиною.

Крім того, чудова музика, ласкаве море і атмосфера затишку щороку об’єднують десятки сердець (перевірено, можливо, й особисто вами!). «Коктебель Джаз Фестиваль» також радо приймає найбільші дружні компанії.

Це відмінні спогади і крутий відпочинок для всіх. Сцена на березі моря, теплі заходи і світанки, магія музики — це не можна пропустити.

ВІДБУЛО

У селі Жовтоолександрівка Дніпропетровської області в урочищі Княжі Байраки 19—21 травня пройшов етно-рок-фестиваль «Козак Фест».

Усі три дні виступали місцеві колективи та заїжджі кращі українські рок- та етно-команди.

Розпалював вогонь і запалював серця відомий фестивальний ведучий М’яч Дредбол.

У перший день райони Дніпропетровщини демонстрували свою кулінарну майстерність.

Вирував справжній козацький ярмарок.

Особлива подія — театралізоване ландшафтне дійство «Запорожець за Дунаєм» від Запорізького драмтеатру.

Можна було навіть навчитися їздити на конях.

Відбулася гонка кантрі-крос «Міцний козак» у двох категоріях — професіоналів і аматорів.

Організатори стверджують, що фестиваль можна сміливо називати родинним.

На території працювало декілька розважальних локацій для дітлахів.

І одна з них — «Кімната-няня», де батьки могли залишити своїх малюків на деякий час.

«Козак Фест» відбувся втретє. Хедлайнерами нинішнього стали серед інших Kozak System. Як кажуть, сам Бог велів.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути