chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні завершили зйомки першої серії нового мультсеріалу «Козаки. Навколо світу»

24 травня 2017 о 12:56

Державна студія «Українська студія анімаційних фільмів» завершила знімальний період першої серії нового анімаційного серіалу «Козаки. Навколо світу», повідомило у вівторок, 23 травня, Державне агентство України з питань кіно (Держкіно), за підтримки якого створюється серіал.

У цьому циклі три легендарних герої – Тур, Грай та Око – подорожують світом: в Австралію, Індію й Америку. Режисером серіалу є Марина Медведь. Одним із елементів звукового супроводу мультфільму стала пісня гурту «КOZAK SYSTEM» «Козак містом йшов», пише Zaxid.net.

Анімаційний серіал «Козаки. Навколо світу» став переможцем 4-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний хронометраж мультфільму – 39 хвилин, 3 епізоди по 13 хвилин. Прем’єра відбудеться наприкінці 2017 року.

Вперше запорізькі козаки силач Тур, здоровань Грай і коротун Око з’явилися на екрані в 1967 році, їх створили режисер Володимир Дахно і художник-постановник Едуард Кирич на студії «Київнаукфільм». Едуард Кирич працює і над нинішнім серіалом.

За п’ятдесят років було створено 10 циклів про трьох українських козаків, серед них – «Як козаки куліш варили», «Як козаки у футбол грали», «Як козаки наречених визволяли», «Як козаки сіль купували», «Як козаки олімпійцями стали», «Як козаки мушкетерам допомагали», «Як козаки на весіллі гуляли», «Як козаки інопланетян зустрічали», «Як козаки в хокей грали», «Як козак щастя шукав», «Як козаки зі турками воювали». Загалом серія мультфільмів виходила з 1967 по 1995 року, ще дві серії вийшли в 2008 та 2016 роках.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути