chrome firefox opera safari iexplorer

Чернігів заманює туристів безкоштовними веселими екскурсіями

22 червня 2017 о 14:14

В останню суботу кожного місяця теплої пори року в Чернігові проводяться безкоштовні театралізовані й веселі екскурсії.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальник відділу туризму та промоції міста управлінням культури й туризму Чернігівської міської ради Олена Костирко.

«Анімаційні театралізовані екскурсії в нас передбачені Програмою розвитку туризму та промоції міста Чернігова на 2017—2018 роки. Проводить їх аспірант Чернігівського педуніверситету Ервін Міден разом зі студентами-акторами. Такі екскурсії історичними місцями Чернігова відбуваються кожної останньої суботи теплої пори року і триватимуть, сподіваюсь, до кінця жовтня», — розповіла Костирко.

За її словами, найближчої суботи, 24 червня, ентузіасти проведуть екскурсію «Інтелігентний Чернігів: екскурс у 19 сторіччя». Збір групи — при вході на стародавній Вал о 17 годині. На маршруті жителів та гостей міста чекають зустрічі з Миколою Гоголем, Михайлом Коцюбинським та Леонідом Глібовим.

«Буде цікаво, незвично і весело», — зазначила Костирко, натякаючи на гумористичну манеру ведення екскурсій, властиву Мідену — уродженцю старовинного селища Седнева Чернігівського району, напівнімцю за походженням.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути