chrome firefox opera safari iexplorer

Міносвіти придумало чергову схему заробітку на вишах

05 травня 2011 о 11:48

Міністерство освіти України розіслало в українські вищі навчальні заклади листи з вимогою оплатити послуги сайту osvita.com для створення «Єдиного освітнього інформаційного вікна».

Внесок кожного ВНЗ має скласти 7,5 тис. грн на квартал або 30 тис. грн на рік. Як пише ZN.UA з посиланням на «Свідомо», Міністерство обґрунтовує таку вимогу рішенням Колегії міністерства від 20.08.2010 та наказом Міністерства від 06.10.2010 р.

Сайт osvita.com належить приватній структурі «Імперія-інфо», власником якої є 24-річний киянин Олександр Гудков. Його батько — Микола Гудков – працює на посаді керівника Департаменту персоналу і керівних кадрів у Міносвіти. До приходу в Міністерство Микола Гудков очолював прес-службу депутата Київради Дениса Костржевського (гендиректор «Жулян»). Відтоді працював і разом з Сергієм Барановим-Мохортом, що потрапив в Київраду від Партії регіонів.

За даними МОН, зараз в Україні 854 вищі навчальні заклади 1-4 рівня акредитації. Відповідно, «Імперія-інфо», за допомогою Міносвіти, має шанс заробити 25,6 млн грн цього року, і стільки ж – протягом всіх наступних років.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути