chrome firefox opera safari iexplorer

«Ніч в музеї» підтримали лише два заклади

14 травня 2011 о 11:33

Всесвітню акцію «Ніч музеїв» у Києві підтримають тільки два заклади, інші вирішили проігнорувати культурну подію.

Про це заявляє голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

«Безумовно, відмова від участі в такій популярній акції є німим протестом музейників проти ставлення нинішньої влади до музейної справи. У підсумку лише 2 музеї із майже 100, що є в Києві запланували акції в рамках згаданої події. Окрім фінансування, рівня зарплат і умов праці музейників є й суто технічна проблема, яка не дає можливості провести в Києві повноцінну „Ніч музеїв“ — це охорона музейних закладів», — повідомив депутат.

Він нагадав, що понад рік тому через значну заборгованість київської влади перед службою державної охорони музеї залишились без охорони. На сьогодні переважна більшість музеїв охороняється вдень лише вахтерами, а вночі сигналізацією. Таким чином на думку депутата музеї фізично не спроможні організувати роботу в нічний час.

Бригинець впевнений, що якщо влада не змінить на 180 градусів свій курс і не повернеться обличчям до музейників, то і наступного року в Києві кияни не дочекаються справжньої «Ночі музеїв».

Цього року ніч музеїв підтримали лише Музей Шевченка (акція розпочнеться 14 травня о 20.00) та Музей театрального, музикального и кіномистецтва імені Марії Заньковецької (15 тавня о 19.00).

 

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути