chrome firefox opera safari iexplorer

У Луцьку відбудеться фестиваль вишитих рушників

08 травня 2011 о 09:07

У Луцьку 8 травня, у День матері, відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль вишитих рушників.

Співорганізаторами фестивалю виступили Луцька міська рада та Волинська обласна державна адміністрація. У межах фестивалю відбудеться парад учасників з вишитими рушниками, виставка-ярмарок, благодійний аукціон із продажу вишитих рушників, зібрані кошти з якого будуть передані вишивальницям з особливою долею, концерти та інші заходи, присвячені Святу матері.

Крім того, оргкомітет фестивалю закликав лучан у цей день прикрасити вишитими рушниками вікна своїх осель, квартир, будинків, вітрини магазинів, офісів, організацій, підприємств, установ.

”Це своєрідне та індивідуальне оформлення вишитими рушниками будинків і вулиць усього міста стане унікальним явищем, якого ніде і ніколи ще не було, своєрідним виявом шани до материнських оберегів, збереженням та примноженням традицій українського народу, перетворить наше славне місто Луцьк у неповторну картину вишитого рушника, де саме рушник буде яскравим візерунком неперевершеного людського витвору мистецтва”, — зазначив автор проекту, заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.

Минулого року відбувся перший Всеукраїнський фестиваль вишитого рушника «Вишиті обереги єднання». Тоді понад тисячу лучан, склавши свої вишиті рушники разом, вишикувалися у шеренгу від Театрального майдану до перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривого Валу. Учасниками дійства були не лише волиняни, але й представники з інших областей України. На фестивалі були представлені весільні, обрядові та великодні рушники.

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути