chrome firefox opera safari iexplorer

Маріуполь та Макіївка — найбрудніші міста України

20 липня 2011 о 18:41

Дніпродзержинськ перестав бути найбруднішим містом України. За даними моніторингу, проведеного в Центральній біофізичної обсерваторії, у цьому рейтингу він спустився на третє місце, поступившись пальмою першості Маріуполю та Макіївці. Для виходу з екологічної кризи Дніпродзержинську довелося витратити близько 1,5 млн грн.

«Прибрано багато стихійних звалищ, сухостійних, аварійних дерев, а завдяки тому, що підприємства виконують заплановані заходи, йде зниження викидів в атмосферу шкідливих речовин», — повідомив начальник управління охорони навколишнього середовища Дніпродзержинська Андрій Можейко і додав, що зараз проводиться другий етап робіт з очищенню міста, який планується закінчити до кінця цього року. Всього ж в програмі 3 етапи. На цей час виділено 1,5 млн грн. на розчищення каналу Єлизаветівського котловану, рекреаційної зони під Дніпродзержинськом, яку жителі області охрестили Блакитними озерами.

Проте до досконалості індустріальному містечку ще далеко, адже його підприємства рясніють застарілою технікою і далеко не новими очисними спорудами.

Джерело: СТБ
Розділи: Довкілля Здорова

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути