chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві реконструюють 20 парків та скверів

06 липня 2011 о 11:34

КО «Київзеленбуд» має намір впорядкувати понад 20 зелених зон міста.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

Зокрема, планується облаштувати територію біля бібліотеки імені В.І.Вернадського (у районі Московської площі, біля входу до станції метро «Деміївська» з боку просп. 40-річчя Жовтня).

Тут встановлять систему поливу, висадять нові дерева та кущі, розіб'ють квітники та облаштують доріжки.

При виїзді на Голосіївську площу (вул. Васильківська, 2), неподалік від станції метро «Голосіївська» заплановано влаштувати доріжки та висадити нові рослини.

У перспективі і благоустрій території біля станції метро «Осокорки» (транспортна розв'язка). На цей об'єкт планується завезти рослинний ґрунт, влаштувати квітник та висадити дерева і кущі.

Планується озеленити паркову зону Дніпровської набережної від просп. М. Бажана до вул. А. Ахматової.

Також до переліку зон, які у цьому році підлягають реконструкції, увійшов і сквер, що на вул. П. Григоренка, 38 — 40. Тут заплановано посадити живу огорожу, влаштувати газони, квітники, доріжки та встановити лави і урни.

Встановлення урн та альтанок передбачається і у парку «Молодіжний» (Деснянський район). Також на цьому об'єкті заплановано відремонтувати дитячий майданчик та амфітеатр, облаштувати поливної-зрошувальної системи.

Обіцяють навести порядок і у парковій зоні, що на просп. Маяковського та капремонт у парку на Русанівській набережній, у парку вздовж вул. Малишка та на бульварі Давидова.

Проведуть благоустрій на вул. Солом'янська, 24, на бульварі І.Лепсе, 83, у парку Ф. Пушиної, на проспекті Перемоги, 17 — 27, а також на вул. Хрещатик (від вул. Городецької до станції метро «Хрещатик»).

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути