chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні пройде наукова конференція з нагоди ювілею Грушевського

29 вересня 2011 о 00:33

До 145-річчя від дня народження видатного українського діяча Михайла Грушевського у Києві пройде наукова конференція  «Український парламентаризм: проблеми історії й сучасної політичної практики».

Урочистий захід організувала Верховна Рада України спільно з Українським інститутом національної пам’яті.

До участі у конференції долучаться народні депутати, провідні науковці та дослідники чималої спадщини першого президента України: Валерій Солдатенко, ЮрійЛевенець, Юрій Шемшученко, Олександр Копиленко та інші.

Свій виступ на конференції виголосить один з її ініціаторів — Микола Томенко. Його доповідь буде присвячена темі «Парламентаризм в Україні: історичне явище і наукова проблема».

Перед початком роботи конференції заступник Голови Верховної України Микола Томенко та директор Українського інституту національної пам’яті Валерій Солдатенков покладуть квіти до пам’ятника Грушевському у столиці.

Як відомо, Михайло Грушевський входить до 5-ки  відомих політичних діячів, які отримали прихильне ставлення свого народу.

Дата проведення: 29 вересня 2011 року, 11.00 – 14.00

Місце проведення: вул. Грушевського, 5, конференц-зал.

«Рідна країна»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути