chrome firefox opera safari iexplorer

22 листопада на Майдані відзначать День Свободи

14 листопада 2011 о 17:04

Коаліція учасників Помаранчевої революції (КУПР) оголосила про проведення «Дня Свободи» 22 листопада. Про це повідомила прес-лужба організації.

Як повідомив Перший заступник Голови правління Коаліції Петро Михайленко, організація провела консультації з багатьма громадськими організаціями щодо спільних дій з відзначення знаменної дати.

За словами пана Михайленка, ця дата подвійна — сьома річниця Помаранчевої революції і перша — Податкового Майдану.

Організатори «Дня Свободи» закликають підприємців, які торік не отримали виконання своїх вимог, вийти на Майдан і добиватися захисту своїх прав.

Нагадаємо, «Місто волі» на Майдані Незалежності було організовано учасниками Коаліці, Голова правління організації Сергій Мельниченко координував його діяльність, і всупереч обіцянкам Президента України Януковича проти нього порушено кримінальну справу зі звинуваченням у «організації злочинної! групи» — так влада назвала активістів Податкового Майдану.

Коаліція учасників Помаранчевої революції виступила з заявою стосовно річниці Майдану і пропонує її до обговорення всіма патріотичними силами як основи для Резолюції, яку буде прийнято спільно 22 листопада.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути