chrome firefox opera safari iexplorer

НБУ відмовилося від купюри у 1000 гривень

26 листопада 2011 о 12:11

Національний банк України не планує вводити в обіг купюру номіналом в одну тисячу гривень, заявив заступник директора генерального департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

При цьому чиновник заявив, що регулятор також не збирається вилучати з обігу одно- і дво копійчані монети.

«Національний банк не працює над питанням випуску та введення в обіг, навіть розробки банкноти номіналом в одну тисячу гривень не ведеться. Ні, такої роботи НБУ не проводить», — заявив Зайвенко.

Крім того, за його словами, на сьогоднішній день визначений номінальний ряд банкнот «достатній для забезпечення, обслуговування економіки України готівкою, номіналами які затверджені Верховною Радою і НБУ».

Також він підкреслив, що на сьогодні НБУ не планує ніяких вилучень або заміни одних номіналів іншими. «Номінальний ряд затверджений, він є достатнім для забезпечення операцій за розрахунками», — констатував він.

Нагадаємо, що з нагоди 20-річчя створення Національного банку України постановою Правління НБУ № 342 Про випуск пам'ятних банкнот з нагоди 20-річчя створення Національного банку України з 5 жовтня 2011 введені в обіг пам'ятні банкноти номіналом 50 гривень зразка 2004 року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути