chrome firefox opera safari iexplorer

НБУ відмовилося від купюри у 1000 гривень

26 листопада 2011 о 12:11

Національний банк України не планує вводити в обіг купюру номіналом в одну тисячу гривень, заявив заступник директора генерального департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

При цьому чиновник заявив, що регулятор також не збирається вилучати з обігу одно- і дво копійчані монети.

«Національний банк не працює над питанням випуску та введення в обіг, навіть розробки банкноти номіналом в одну тисячу гривень не ведеться. Ні, такої роботи НБУ не проводить», — заявив Зайвенко.

Крім того, за його словами, на сьогоднішній день визначений номінальний ряд банкнот «достатній для забезпечення, обслуговування економіки України готівкою, номіналами які затверджені Верховною Радою і НБУ».

Також він підкреслив, що на сьогодні НБУ не планує ніяких вилучень або заміни одних номіналів іншими. «Номінальний ряд затверджений, він є достатнім для забезпечення операцій за розрахунками», — констатував він.

Нагадаємо, що з нагоди 20-річчя створення Національного банку України постановою Правління НБУ № 342 Про випуск пам'ятних банкнот з нагоди 20-річчя створення Національного банку України з 5 жовтня 2011 введені в обіг пам'ятні банкноти номіналом 50 гривень зразка 2004 року.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути