chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові хочуть запровадити комендантську годину для підлітків

07 грудня 2011 о 08:08

Львівське міське управління ГУ МВС України у Львівській області пропонує розглянути питання перебування дітей на вулиці у вечірній та нічний час і обмежити перебування дітей віком до 14 років у громадських місцях (дискотеки, бари, кафе), а також на вулицях у вечірній час без супроводу дорослих після 22.00 год, а неповнолітніх до 16-ти років – після 23.00 год.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Львівське міське управління ГУ МВС України у Львівській області провело анкетування, в якому взято участь 7 тис. дорослих мешканців, які мають дітей віком від 10 до 18 років. 89% респондентів підтримали обмеження перебування в громадських місцях та на вулицях неповнолітніх віком до 14 років без супроводу дорослих до 22.00 год. 80% опитаних вважають, що діти до 16 років не повинні гуляти без супроводу після 23.00 год», — розповів начальник Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області Станіслав БРОНЕВИЦЬКИЙ.

За словами С.БРОНЕВИЦЬКОГО, аналогічні рішення вже прийняті у Хмельницькій і Житомирській областях, а також у Миколаєві.

«Як батько, я підтримую таку ініціативу. Якщо взяти до уваги статистику дитячої злочинності, яка зросла, то такі заходи посилять відповідальність батьків. Бо немає що робити дитині посеред міста о першій ночі. Діти в нас ходять по нічних клубах, а батьки спокійно сплять, а пізніше шукають винних, якщо щось стається. Звичайно, можуть бути винятки», — зазначив начальник відділу у справах дітей Львівської міської ради Ростислав ТИМКІВ.

«Перш за все, це безпека для дітей і збереження їхнього морального статусу. Діти повинні вчитися. Така пропозиція дуже позитивна, адже є різні випадки. Діти повинні перебувати у безпеці, а вулиця вночі не є безпечним місцем», — заявила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Катерина ГОРОХОВСЬКА.

«Вулиця в нічний час – не місце для дітей. Тому я позитивно ставлюся до такої ініціативи. Діти взагалі в такий час вже повинні бути в ліжку. Крім цього, таке рішення зменшить дитячу злочинність», — вважає Ольга ГУДЛЕВСЬКА, голова батьківського комітету школи №4 міста Львова.

Відповідно до інформації Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області, із 144 злочинів, скоєних протягом 2011 року дітьми, пограбувань – 34, розбоїв – 1, крадіжок – 61, злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків – 15 (зберігання), збуту наркотичних засобів — 11, умисних тяжких та середньої важкості тілесних ушкоджень – 5, хуліганств – 3, злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортних засобів – 2, вимагань – 1, злочинів за іншими статтями ККУ – 13.

У 75 випадках діти стали жертвами злочинів. 9 дітей постраждали від тяжких та особливо тяжких злочинів. Як правило, злочини, учинені дітьми і проти них, вчиняються у вечірній та нічний час.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути