chrome firefox opera safari iexplorer

Ялинки у Києві втричі дорожче, ніж обіцяли у КМДА

26 грудня 2011 о 15:21

Мінімальна ціна натуральної ялини або сосни на більшості ялинкових базарах столиці стартує від 150 гривень, що втричі перевищує «цінові» прогнози Київської держміськадміністрації.

Цього року на столичних базарах, за спостереженнями «Коментарів», ціни на хвойні подорожчали на 10-15%.

Наприклад, на Лівому березі метр натуральної ялинки коштує від 130 грн. Тобто, дерево середнього розміру можна придбати за 200-220 грн (на вартість ще впливає і пухнастість дерева). Середнього розміру натуральна сосна коштує близько 190-200 грн.

До речі, такі ціни існують не тільки на стихійних базарах, а й в офіційних точках продажу, список яких раніше був оприлюднений Головним управлінням з питань внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА.

Подібної цінової політики дотримуються ялинкові базари і на Правому березі столиці. Зокрема, в Оболонському районі. Багато покупців обурені вимагають від продавців продати їм ялинку по 100 гривень, як обіцяли в ЗМІ київські чиновники.

Нагадаємо, раніше начальник відділу організації торгівлі ГУ торгівлі та побутового обслуговування населення Вікторія Шутенко спрогнозував, що натуральні ялина і сосна на ялинкових базарах обійдуться киянам від 45 до 70 гривень.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути