chrome firefox opera safari iexplorer

Ялинки у Києві втричі дорожче, ніж обіцяли у КМДА

26 грудня 2011 о 15:21

Мінімальна ціна натуральної ялини або сосни на більшості ялинкових базарах столиці стартує від 150 гривень, що втричі перевищує «цінові» прогнози Київської держміськадміністрації.

Цього року на столичних базарах, за спостереженнями «Коментарів», ціни на хвойні подорожчали на 10-15%.

Наприклад, на Лівому березі метр натуральної ялинки коштує від 130 грн. Тобто, дерево середнього розміру можна придбати за 200-220 грн (на вартість ще впливає і пухнастість дерева). Середнього розміру натуральна сосна коштує близько 190-200 грн.

До речі, такі ціни існують не тільки на стихійних базарах, а й в офіційних точках продажу, список яких раніше був оприлюднений Головним управлінням з питань внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА.

Подібної цінової політики дотримуються ялинкові базари і на Правому березі столиці. Зокрема, в Оболонському районі. Багато покупців обурені вимагають від продавців продати їм ялинку по 100 гривень, як обіцяли в ЗМІ київські чиновники.

Нагадаємо, раніше начальник відділу організації торгівлі ГУ торгівлі та побутового обслуговування населення Вікторія Шутенко спрогнозував, що натуральні ялина і сосна на ялинкових базарах обійдуться киянам від 45 до 70 гривень.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути