chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначають 103-річчя з дня народження Степана Бандери

01 січня 2012 о 18:10

З нагоди 103-річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери в низці українських міст 1 січня пройде смолоскипний марш.

Так, ВО «Свобода» раніше анонсувала такі заходи у Кіровограді, Горлівці, Рівному, Сумах. Крім того, партія планує провести мітинги з нагоди дня народження Бандери у Харкові, Луганську, Тернополі. В Одесі суд заборонив проведення маршу.

У Києві смолоскипова хода розпочнеться о 18:00 від пам'ятника Тарасові Шевченку та пройде бульваром Шевченка, вулицею Хрещатик. Завершиться хода мітингом на Майдані Незалежності.

Після мітингу націоналісти мають намір пройти до місця, де, за їхнім переконанням, у майбутньому має постати пам'ятник Степану Бандері у Києві, а саме на вул. Грушевського — між стадіоном «Динамо» та Національною парламентською бібліотекою. Націоналісти встановлять там табличку з відповідним надписом та покладуть квіти до майбутнього пам'ятника.

Тим часом у Львові в перший день нового року нарешті відкриють пам'ятник Бандері, будівництво якого було розпочато ще наприкінці 2003 року.

Нагадаємо, що Львівська облрада оголосила 2012-й роком УПА. Це рішення облрада мотивувала тим, що 2012 року святкуватиметься 70-річчя створення УПА.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути