chrome firefox opera safari iexplorer

Державне космічне агентство святкує своє двадцятиріччя

29 лютого 2012 о 09:05

Державне космічне агентство святкує двадцятиріччя з дня створення.

Для 30-ти тисячного колективу, який працює в цій галузі, свято особливе, тому що офіційно відзначають його раз на чотири роки – 29-го лютого, йдеться в сюжеті ТСН.

А розпочиналося все дуже скромно. Як пригадує перший директор Національного космічного агентства Володимир Горбулін, у нього та підлеглих 1992-го року не було навіть приміщення, щоби зібратися на нараду. «Був єдиний мій кабінет на 5 поверсі в будівлі Кабінету міністрів, де можна було щось говорити. Потім ми йшли на 6-7 поверх, там були ареали між кабінетами, де можна було розташуватися», — поділився спогадами Горбулін.

Українські ракети наразі для України є одним із приводів для гордості на міжнародній арені. За останні 20 років вони стартували 125 разів і вивели в космос 238 супутників. Сьогодні Україна бере участь у запусках у межах «Морського старту» та в амбітному проекті «Циклон-4» у Бразилії.

Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути