chrome firefox opera safari iexplorer

Львівська філармонія запрошує на жіноче свято, Шевченкіану та ювілей Лисенка

21 лютого 2012 о 14:54

Найважливіші події березня у музичному житті Львівської філармонії – Міжнародний жіночий день, Шевченківські дні та відзначення ювілею славетного українського композитора Миколи Лисенка.

Про це на прес-конференції з нагоди презентації березневого репертуару Львівської філармонії розповів гендиректор музичного закладу Володимир Сивохіп, інформує кореспондентка ЗІКу.

Загалом цікаві та різножанрові концерти заплановані ледь не на кожен день, але перелічених три проекти – це знакові акценти місяця.

Отож, 8 березня до Міжнародного дня жінок філармонія запропонує концерт «Для вас, жінки…». Виступить з концертною програмою естрадний співак Павло Дворський. Партнерами йому будуть група «19-й клас» та оркестр «INSO-Lviv». Слухачам обіцяють розіграш цінних подарунків.

9-10 березня у Львові гастролюватиме Академічна чоловіча хорова капела ім. Л. Ревуцького. У Львівській філармонії запевняють, що їхнє виконання старовинних українських пісень неодмінно зацікавить любителів автентичної української пісні.

10 березня до шевченківських днів готують постановку літературно-музичної вистави «Гайдамаки» за участю лауреата Національної премії України ім. Т. Шевченка Анатолія Паламаренка, Академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії під керівництвом І. Гамкала.

11 березня продовжаться концерти у рамках відзначення шевченківських днів. Виступить дует «Бандурна розмова» та інструментальний ансамбль «Високий Замок». Виконуватимуть інструментальні твори, пісні українських композиторів на слова Тараса Шевченка.

До 170-річчя з дня народження Миколи Лисенка Львівська філармонія теж підготувала спеціальний проект – солістка Віденської опери Вікторія Лук’янець у супроводі камерного хору «Ґлорія» та Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії виконає найвідоміші арії та сцени з опер композитора.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути