chrome firefox opera safari iexplorer

Письменники показали «16 лимонів для Януковича» в День книги

23 квітня 2012 о 16:44

Сьогодні, у Всесвітній день книги, відбувся традиційний письменницький автопробіг під гаслом: «Ударимо автопробігом по безкнижжю та нехлюйству!», повідомляє ЛітАкцент.

П’ятий рік поспіль літератори відзначають цей день, проїжджаючи в екіпажах автомобілів з прапорами вулицями Києва.

Цього року до автопробігу долучаються такі письменники та поети: Брати Капранови, Максим Кідрук, Сергій Пантюк, Ксенія Ковальська, Антон Кушнір, Анатолій Дністровий, Олег Коцарев, Світлана Поваляєва, Артем Полежака та інші.

Найуспішнішим «українським письменником» не лише 2012 року, а й за всі роки незалежності, без сумніву, є Віктор Янукович. 16 «лимонів» гонорару — мрія кожного письменника. Та поки для літераторів це мрія, для Януковича — реальність.

Під час автопробігу було вручено премію «Дебют року» за версією книжкового порталу «Друга читача». Найцікавішим дебютом року було визнано Антона Кушніра із книжкою “Urban Strike”.

Також відбувся перформанс «16 лимонів для Януковича» від українських письменників, покладання вінків до місця загибелі книгарні «Знання» (вул. Хрещатик, 44) і привітання з Днем народження щойно відкритої книгарні «Масква» (вул. Саксаганського, 22).