chrome firefox opera safari iexplorer

Бджолине дзижчання лікує від недугів серцево-судинної, дихальної та нервової систем

16 липня 2012 о 09:46

Донецький пасічник Анатолій Цопа лікує людей — бджолиним дзижчанням. Для підсилення ефекту гудіння рою — чоловік створив спеціальну конструкцію – акустичну барокамеру. Оздоровчі вібрації, десятків тисяч комах, вважає бджоляр, здатні порятувати від недугів серцево-судинної, дихальної та нервової систем.

На відміну від звичайних пасік, на цій – мед не збирають. Бо джоли тут — лікують своїм дзижчанням. І що голосніше вони гудуть, то краще для пацієнтів, каже власник пасіки. Послухати оздоровчі мелодії щодня приїздять по кількадесят хворих.

Метод вуликотерапії — не новий. Але донецький пасічник уперше посилив лікувальний звуковий ефект у сотні разів — за допомогою акустичної барокамери. До того ж, зібрав там рекордну кількість бджіл — понад 70 кілограмів.

Юлія Божко, 5 канал: «Лікувальна мелодія лунає знизу. Тут під барокамерою встановлено три вулики. В кожному щонайменше 50 тисяч бджіл. Людину від них розділяє дерев’яне перекриття з липи у 12 міліметрів завтовшки».

Усередині барокамери людина відчуває кожне коливання рою. Пасічник каже — бджоли діагностують хворобу і підбирають такі частоти, що можуть вплинути на недужі органи.

Медики вже оцінили цей метод. І планують використати його як альтернативу магнітно-резонансної терапії.

Лікування в бджолиних барокамерах — безкоштовне. Щоправда, триває лише в теплу пору року. Узимку — бджоли відпочиватимуть у вуликах.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути