chrome firefox opera safari iexplorer

Найбруднішим районом столиці визнали Оболонь

19 липня 2012 о 15:42

Найбільш проблемним з екологічного погляду в столиці є Оболонський район.Таку думку під час веб-конференції RegioNews висловив заступник міністра екології та природних ресурсів України Ігор Вільдман.

У 2011 році Оболонський район посів перше місце в Києві за утворенням надзвичайно великої кількості небезпечних відходів (I-III класів).

«Минулого року на Оболоні утворилося 3,6 тис. тонн відходів речовин з помірно високим, високим і надзвичайно високим рівнем небезпеки. Це третина — 32,7% — від усіх відходів I-III класу небезпеки, що утворилися в столиці», — пояснює Ігор Вільдман.

Крім цього, в центрі Оболонського району зосереджені підприємства харчової промисловості, що використовують небезпечні хімічні речовини, зокрема аміак і хлор, які є потенційними забрудниками і змушують жителів довколишніх районів весь час бути напоготові в очікуванні екологічної катастрофи.

У Києві вірогідність виникнення техногенних надзвичайних ситуацій (аварій, катастроф), які становлять загрозу для людини, економіки і навколишнього середовища, збільшується внаслідок сукупності відразу кількох факторів.Перш за все, через наявність великих промислових об'єктів, більшість із яких є потенційно небезпечними, велику протяжність мереж транспортних та інфраструктурних комунікацій, розташування потужних енергетичних об'єктів, і, звичайно ж, використання потенційно небезпечних речовин на виробничих підприємствах (і сьогодні, і в минулому).

Нагадаємо, в червні екологи визнали Київ найбруднішою столицею Європи.Головними проблемами міста фахівці вважають його повітря, отруєне автомобілями та сміттєзвалищами і водопровідну воду, яку ніхто не назве питною.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути