chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент відмовився відмінити мовний законопроект

30 липня 2012 о 11:02

Верховна Рада відмовилась скасовувати результати голосування за законопроект про засади державної мовної політики Вадима Колесніченка і Сергія Ківалова. За постанови, внесені народними депутатами від опозиції, проголосувало від 37 до 46 народних депутати за необхідних 226 голосів, передає кореспондент УНН.

Перед голосуванням з трибуни парламенту виступив один з авторів, народний депутат Юрій Кармазін.

Він зауважив серед іншого, що ВР має скасувати результати голосування за законопроект про мови «і знову розглянути його у повній відповідності до процедури».

Нагадаємо, С. Ківалов визнав, що Закон «Про основи державної мовної політики» — не ідеальний і в нього можуть бути внесені зміни.

«Я вам можу сказати одне: ідеального закону не існує. Якщо є конструктивні пропозиції, ми будемо тільки вдячні», — сказав він.

С.Ківалов висловив свою думку щодо підписання закону.

«Питання підпису закону Володимиром Литвином – політичне. Він буде йти на вибори по Житомирській області, там питання мови неактуальне. Думаю, спікер побоюється втратити округ», — зазначив парламентарій.

На думку С.Ківалова, Президент прийме рішення, зваживши всі «за» і «проти».

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути