chrome firefox opera safari iexplorer

Перед виборами Україну захотіли поділити на федерації

16 липня 2012 о 10:51

Лідер громадської організації «Український вибір» 6-й глава Адміністрації Президента України (2002/5 роки) Віктор Медведчук приступив до реалізації ідеї переходу України до федеративного устрою. Про це пише Коммерсант-Україна.

Як інформує видання, про старт проекту «Федеративна України» і проведення однойменної конференції Віктор Медведчук оголосив у своєму відеоблозі. «Федералізація нашої країни — це єдині і безальтернативні ліки проти її розколу, загроза і реальність якого існують», — заявив він, запропонувавши створити оргкомітет з напрацювання концепції законів про федеративний устрій України.

Очолюваний ним рух провів круглий стіл, на якому обговорювався алгоритм зміни державного устрою і терміни реалізації проекту.

Сам Медведчук на цей захід не прийшов.

Слід зазначити, що напередодні проведення круглого столу Віктор Медведчук був у Криму, де пізно ввечері приймав у себе вдома в Ялті президента РФ Володимира Путіна, який заїхав до нього в гості після зустрічі з Віктором Януковичем.

Як відомо, Володимир Путін є хресним батьком дочки Медведчука Дар'ї.

В опозиції до планів переходу до федеративного устрою України поставилися скептично, відзначаючи, що для цього потрібне як мінімум внесення змін до Конституції 300 голосами народних депутатів і позитивний результат з цього питання на всеукраїнському референдумі.

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути