chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні знімають римейк «Кавказької полонянки» — «Кавказька полонянка-2, або Нові пригоди Шурика»

20 липня 2012 о 15:28

У Криму вже кілька днів йдуть зйомки фільму «Кавказька полонянка-2, або Нові пригоди Шурика» — рімейка легендарної комедії Леоніда Гайдая. Як повідомляютьКрым.Комментарии, перший етап зйомок проходив в павільйонах «Мосфільму», після якого знімальна група вирушила до Криму: познімали в Судаку, зараз в Ялті, належить піднятися на Ай-Петрі.

Основна сюжетна лінія залишається в недоторканому вигляді (залишили навіть деякі цитати), але історія набула сучасного відтінку. Деталі історії тримаються в строгому секреті, щоб зберегти інтригу.

«Ми не намагаємося перестрибнути велике творіння. Це погляд нашого покоління на ту версію. Костюми, декорації були відтворені такі ж, як у Леоніда Іовича (Гайдая). По духу ми намагаємося залишитися в тому великому кіно», — розповів режисер картини Максим Воронков. Правда, зауважив, що в точності повторювати фільм ніхто не збирається — автори залишають за собою право оригінальних мізансцен і пейзажів.

На головні ролі Ніни та Шурика запросили молодих артистів — Анастасію Задорожну та Дмитра Шаракоіса. Перша встигла засвітитися в проектах «Любов у великому місті», серіалі «Прості істини». Шаракоіс відомий по ролі забитого ботаніка Левіна з серіалу «Інтерни». Крім них у фільмі задіяний Геннадій Хазанов (товариш Саахов), Микола Добринін (Бовдур), Сергій Степанченко (Бувалий), Семен Стругачев (Трус).

Завершити знімальний процес планується до 20 серпня.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути