chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ хоче скоротити кількість аптек

07 серпня 2012 о 15:22

Міністерство охорони здоров'я вивчає можливість введення обмежень на кількість аптек, встановивши норму з розрахунку одна аптека на 5 тис. населення.

Про це повідомила перший заступник голови Державної служби України з лікарських засобів Інна Демченко.

«Ця тема вивчається. Міністерством охорони здоров'я вже навіть були запропоновані зміни до ліцензійних умов, які стосувалися пішохідної доступності. Це 300 м у місті, 400 м у районних центрах між аптеками і одна аптека на 5 тис. населення у містах», — сказала вона на прес -конференції в Києві у вівторок.

Як зазначила Демченко, що ці пропозиції підтримав Держкомітет з підприємництва, але «заблокував» Антимонопольний комітет.

«Ми сподіваємося, що все-таки проведемо за участю аптечних асоціацій спільну погоджувальну нараду і спільними зусиллями переконаємо Антимонопольний комітет у тому, що такі обмеження необхідно вводити», — зазначила вона.

За словами Демченко, норма «одна аптека на 5 тис. населення» діє у багатьох країнах, а в Данії одна аптека обслуговує 17 тисяч населення.

Нагадаємо, у травні поточного року міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила, що Україна має намір відкрити сім нових лабораторій для перевірки якості ліків, які дозволять провести сертифікацію препаратів за міжнародними нормативами.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути