chrome firefox opera safari iexplorer

Полтавою почала курсувати «Полтавська галушка»

30 серпня 2012 о 15:25

«Полтавська галушка» — саме так називається екскурсійний автобус, який віднедавна почав курсувати обласним центром. Подорожуючи ним, можна побачити і дізнатися чимало цікавого про місто.

Автобус вирушає на оглядову екскурсію з Корпусного парку щодня двічі на добу: о 12-й та 14-й годині, але організатори не виключають і додаткових рейсів. Загалом же прогулянка триває до двох годин.

Аби туристи не нудьгували, споглядаючи полтавські пам’ятки, в автобусі можна одночасно наминати галушки чи сирники, адже транспортний засіб цілком відповідає своїй назві: це своєрідне кафе на колесах.

— Багато подорожуючи світом, я мимоволі звертала увагу на те, як добре розвинена там туристична інфраструктура, — розповідає керівник проекту Тетяна Собакар. — На жаль, нам до них далеко, але наш проект є ще одним кроком до цього. От і з’явилася ідея саме в такому форматі представити все, що є найкращого в Полтаві, поєднавши це з нашим кулінарним брендом — галушкою.

У автобусі 48 місць, а подорож у ньому, звісно ж, не безплатна — це цілком комерційний проект: квиток коштує 55 гривень, порція галушок з чаєм чи сирників обійдеться ще у 20 гривень, можна замовити й морозиво чи каву...

Тож місцевий люд до «галушкових» подорожей не дуже охочий. Ну а для туристів це, як тепер кажуть, родзинка. Втім, бажаючих теж не так багато, бо й «засиллям» туристів Полтава, на жаль, похвалитися не може.

До речі, донедавна у місті курсував комунальний «Екскурсійний автобус», який запустили ще 2009 року — напередодні відзначення 300-річчя Полтавської битви, коли у місті спостерігалося деяке пожвавлення туризму. О

днак за винятком того короткого періоду проект загалом приносив... одні лише збитки. Адже «автономно» туристи приїздять до Полтави не так часто.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути