chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові стартували масштабні святкування 100-річчя Пласту

20 серпня 2012 о 14:12

Пластуни святкують сторіччя своєї організації. З цієї нагоди понад три тисячі українських скаутів із усього світу з’їхалися до Львова на ювілейну міжнародну зустріч.

Про це повідомляє УНН з посиланням на «5 канал».

Кілька тисяч пластунів – українських скаутів – з’їхались з усього світу до України на заключне святкування століття своєї організації. Епіцентром святкування обрали Львів, тому що саме тут у 1912 році і був заснований Пласт.

Начальний пластун Любомир Романків, який на святкування прибув зі Сполучених Штатів Америки, запалив символічний вогонь, що знаменує початок Ювілейного злету.

«Сьогодні ми починаємо перший день – Ювілейної міжкрайової пластової зустрічі, що означає підсумок всіх тих святкувань, які були приурочені століттю організації та відбувалися протягом останніх двох років», – зазначив старший пластун Роман Тичківський.

100-річчя організації пластуни відзначили ще й рекордом. Зі своїх хусток, що є обов’язковим атрибутом однострою, виклали ланцюг.

«Довжина становить 392 метри, 90 сантиметрів. Ми обов'язково перевіряємо цей рекорд на унікальність і в Україні і в світі. У світі це теж унікальний рекорд, були схожі, але цей унікальний», – наголосила експерт Лана Вєтрова.

Упродовж наступного тижня понад дві тисячі пластунів святкуватимуть сторіччя організації в таборі на околиці Львова.

Завершиться зустріч у День незалежності – 24 серпня.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути