chrome firefox opera safari iexplorer

Мінздоров’я неефективно використало майже 40 мільйонів гривень

10 вересня 2012 о 16:32

Рахункова палата встановила неефективне використання 38,5 млн гривень із бюджету при закупівлі устаткування для медустанов у трьох областях.

Про це повідомляє прес-служба Рахункової палати, передає «Інтерфакс-Україна».

«Колегія Рахункової палати розглянула звіт про результати аудиту ефективності використання коштів субвенцій із державного бюджету на придбання видаткових матеріалів і медичного обладнання для закладів охорони здоров'я Полтавської, Сумській і Харківської областей», — говориться в повідомленні.

Колегія «дійшла висновку, що Міністерство охорони здоров'я й управління охорони здоров’я облдержадміністрацій названих областей у 2010—2011 роках не забезпечили належного управління коштами, що призвело до неефективного використання 38,5 млн грн (41% від загального обсягу спрямованих ресурсів)».

Згідно з повідомленням, Мінздоров’я і обласні управління охорони здоров’я Полтавської, Сумської, Харківської областей недостатньо обґрунтовано визначали у 2010—2011 роках потребу у видах видаткових матеріалів і обсягах їх закупівлі, а також їх пропорційний розподіл між медичними установами.

«У результаті, з одного боку, не задоволені потреби низки закладів охорони здоров'я в заявлених найменуваннях і обсягах видаткових матеріалів, з іншого боку – створені значні наднормативні запаси видаткових матеріалів (у Полтавській – на 2,6 млн грн, Сумській – 3,9 млн грн, Харківської області – 10,3 млн грн)», — повідомляє прес-служба.

У результаті аудиту встановлено, що в лікарнях Харківської області протягом півроку не використовується закуплене у 2011 році за кошти держбюджету рентгенівське обладнання вартістю 8,2 млн грн, оскільки постачальник не провів пусконалагоджувальні роботи.

У зв'язку з цим, за даними Рахункової палати, 30 тис відвідувачів 11 медустанов не змогли пройти рентген-обстеження на цьому апараті.

У прес-релізі повідомляється, що більше 6 місяців не розподіляються між закладами охорони здоров'я два апарати ультразвукової діагностики вартістю 0,6 млн грн.

Також не використовуються 4 пересувних кабінети флюорографії загальною вартістю 5 млн грн (придбане устаткування не зареєстроване в органах ДАІ) і рентгенівський комплекс вартістю 0,7 млн грн, переданий районній лікарні селища Двурічна замість Харківської міської дитячої поліклініки №14.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути