chrome firefox opera safari iexplorer

Коломийські чиновники поживилися на монументі Івану Франку

20 березня 2013 о 13:53

Бронзова постать Івана Франка, урочисто відкрита наприкінці минулого літа в середмісті Коломиї, як нині з’ясували слідчі прокуратури, постала не у повній красі. Прикро, позаяк кошти на спорудження монумента видатному українцю, котрий неодноразово відвідував місто над Прутом, до того ж сидів тут у криміналі як політв’язень, збирали дев’ять років.

А освітяни міста, аби прискорити цей процес, навіть переказали на спорудження пам’ятника свій скромний одноденний заробіток, пише Україна молода.

Спільними зусиллями громади й меценатів благородну місію увічнення Каменяра в Коломиї таки завершили, офіційно витративши на це 659 тисяч гривень. Проте через півроку бронзову постать поета оповила щільна завіса корупційного шлейфу.

У правоохоронців, як повідомили у прес–службі обласної прокуратури, вже достатньо підстав вважати, що коломийські чиновники не тільки внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, а й «встановили» довкола пам’ятника віртуальну ковану огорожу, якої насправді немає, та непомірно завищили кількість гранітних плит на прилеглій до нього території.

За фактом розкрадання 115 тисяч гривень розпочато кримінальне провадження.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути