chrome firefox opera safari iexplorer

На підготовку українських олімпійців витрачено 8 млн.грн

28 березня 2013 о 13:26

За чотири минулих роки (один олімпійський цикл) Національний олімпійський комітет витратив на підготовку українських спортсменів 8 млн.грн. Про це повідомляє прес-служба організації

Більше 3 млн.грн. з цих коштів були спрямовані на стипендії та персональну допомогу 150 провідним олімпійцям країни для підготовки до Олімпіад у Ванкувері та Лондоні. Ще 3 млн.грн. протягом 2009—2012 років отримали тренери та фахівці спортивної галузі.

НОК України призначив спеціальні стипендії і для молодих олімпійців — чемпіонів та призерів Юнацьких Олімпійських ігор в Сінгапурі та Інсбруці, а також медалістів ХІ літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю в Трабзоні, виділивши на це більше 1 млн.грн.

27 щорічних стипендій загальним фондом 700 тис. грн. дали можливість спортсменам спробувати себе в ролі стипендіата регіонального відділення НОК.

Крім того, понад 150 тис. грн. НОК виділив на стипендії студентам вищих навчальних закладів спортивного профілю, а також спортсменам-інвалідам.

Нагадаємо, на зимовій Олімпіаді-2010 у Ванкувері українські спортсмени не завоювали жодної медалі, а на літніх Іграх-2012 у Лондоні виграли 20 нагород, з яких шість — золоті.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути