chrome firefox opera safari iexplorer

Понад сто священиків взяли участь у лижних змаганнях

01 березня 2013 о 09:28

На гірськолижному курорті «Буковель» 28 лютого відбулись лижні змагання з гігант слалому для священиків і студентів навчальних закладів УГКЦ «Кубок Блаженного Йосафата Коциловського».

Учасниками змагань стали близько сотні священиків та семінаристів, а також миряни Української Греко-Католицької Церкви, повідомляє прес-служба Українського католицького університету.

Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) під час нагородження призерів зазначив: «Сьогодні ми, люди, які працюємо в Церкві, мали можливість відчути себе спортсменами, що мають велику волю і бажання, практику і намагаються втілити їх в життя. Ви показали дуже добрі показники. Такий здоровий приклад ми повинні показувати іншим».

Фото прес-служби УКУ

Фото прес-служби УКУ

Один з ініціаторів змагань, владика Борис (Ґудзяк), який став срібним призером у категорії «Духовенство» поділився враженнями: «Годі було очікувати такої кількості учасників та ідеальної погоди. Ми всі у цьому бачимо, якого великого Бога маємо. Я впевнений, що ця традиція буде рости і розвиватися. Цей кубок, названий на честь, ім’я Блаженного Йосафата Коциловського. Єпископ Перемиський був дуже вимогливий у священичій дисципліні, але любив спорт. Сьогодні ми шукаємо нові категорії і стиль, щоб промовити до людей у ХХІ ст... Лижі – це один із засобів нашої євангелізації».

Призери лижних змагань «Кубок Блаженного Йосафата Коциловського» були визначені у таких категорія:
Категорія «Священики до 40 років»:
І – о. Микола Семенишин
ІІ — о. Богдан Чеборак
ІІІ – о. Софрон Зелінський

Категорія «Священики після 40»:

І – о. Тарас Шпех
ІІ – владика Борис Ґудзяк
ІІІ – о. Петро Глібчук

Категорія «Семінаристи та студенти навчальних закладів УГКЦ»
І Артемій Димид
ІІ Василь Качмарський
ІІІ Богдан Кліщ

Категорія «Родини серед дорослих»:
І Василь та Іван Качмарських
ІІ Андрій та Оксана Стадницькі
ІІІ Андрій Задільський та Лідія Афанасієва

Категорія «Родини серед дорослих і дітей»
І – Юстина та Марко Загаратовські
ІІ – Петро і Ганна Дідула
ІІІ Павло і Галина Дідули

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути